susah


assalamualaikum wbt.

hurm, dulu time sekolah menengah, time ade program kerjaya or motivasi or apa-apa je lah, selalu dengar pemotivasi tu (betul ke?) or motivator tu cakap, SPM adalah segalanya. Dia cakap SPM ni penentu masa depan, kena jawab betul-betul. Dia siap cakap yang SPM lah exam paling susah, salah teknik, kita tak dapat apa yang kita nak. Dia menambah lagi, bila dah masuk U nanti, semuanya mudah. tak de susah-susah lagi. cuma ikut track je, tercapailah cita-cita kita tuh.

itu apa yang aku dengar dulu, time tu tak masuk U lagi. Bila dah masuk U, aku baru perasan yang kebanyakan motivator tu cakap adalah TIPU semata-mata. tipu aku bulat-bulat tuh. haha. bila masuk U, tak mudah pon macam dia cakap. lagi susah ada la. benci betul aku. dan aku baru rasa yang SPM tu tak sesusah final exam kat U. memang hampeh la penceramah tuh. kalo aku jumpa, nak je aku sekeh kepala. mentang-mentang time tuh aku sekola lagi, bulat-bulat dia tipu aku. Eee geramnyer!!

hurm, aku pon tak faham apa kes aku nak geram dengan motivator nih. mungkin sebab kesusahan pembelajaran di peringkat U yang dikatakan mudah dari sekola menengah, dem! aku rasa blaja kat U lagi kena rajin dari sekola dulu. huh!

apa-apa je lah. malas aku nak fikir. otak masih letih gile duk kuliah dari 9 pagi sampai 5 petang tolak rehat setengah jam. ni pon baru balik dari epot antar sorang ustaz balik mesia, dah tamat dah blaja dia, jeles betul aku. hurm bilalah turn aku pulak..lambat betul!

***************************************

baru-baru ni, charger hp aku rosak. dahla tak bawak spare dari mesia. ditambah ketidak yakinan terhadap berangan elektrik mesir.  waaa susah betul.

solutionnya, aku dan sorang lagi kawan aku pegi la ke CS. sebab kat CS banyak pilihan kedai, dan kedai-kedai dia agak ternama dan bole dipercayai. survey lah harga charger ori, around 115LE. mak ai, bole tahan menipu. haha. pastu macam tak puas hati. g kat radioshack, usha-usha harga lebih kurang je. ok2. kedai mula-mula tu tak menipu.

tiba-tiba,  terfikir idea yang lagi bernas. kat kedai no dua ni (radioshack), ade jugak jual hp. fikir-fikir, kalo beli hp baru, mesti dapat charger baru yang pasti ori. kan kan. so kami apa pun lagi. mengangkut lah sebijik/sebuah/sebutir hp. amek yang murah je sebab matlamat asal nak charger tu. hihihi.

kenapa kami beli hp baru tu? sebabnya harga dia cume kena tambah 50LE dari harga charger. maknanya 165LE sahaja.

kalo dibandingkan
115 = charger ori
165 = hp plus charger ori

tengok tengok! berbaloi tak? aku tahu sume akan jawab berbaloi. itulah cara membeli yang bijak. hahaha. sampai tuan kedai tu pon naik heran bila kami cerita tujuan kami beli hp tu. hihihik
nak charger, hp pon dapat.

****************************************

aku tade motif nak update actually. tu pasal mengarut. tapi takde la mengarut sangat kan?
saje hilangkan stress. lusa ade exam microb. omg, aku memang tak prepare. sebab aku yakin tak sempat. hahaha

dahla, aku nak tido. penat2!!
okla. saya adios dulu.
wassalam.

p/s I : macam dah tade idea nak update blog. patut delete je kan? kan2?
p/s II : doakan kami yang nak exam MICROBIoLOLGY & IMMUNOLOGY. sengal nye subjek nih. huhu
p/s III : saya mitak maaf. memang salah saya. sorry!

don't find fault, find a remedy!

5 pandai kritik:

chesterdila Wednesday, December 09, 2009 1:57:00 PM  

ahjussi..!!

haha.. gudluck.. xde nye x smpat.. srudy better dr x study lgsg.. bbasya!! :)

lukpi Wednesday, December 09, 2009 6:00:00 PM  

xsempat dh ni..tggl esk je..
jwb je la ape2 pn esk hahaha

~*puding caramel*~ Wednesday, December 09, 2009 6:17:00 PM  

takyah lah delete. bazir je post2 sebelum ini.

lukpi Thursday, December 10, 2009 6:54:00 AM  

erm..ok2..xnk delete
biarkan mnjd knangan

mohdhilmi Wednesday, December 30, 2009 3:12:00 AM  

saya minat medic!..................

spill out!

mid year dtg dgn lenggang lenggoknye..
mid year dtg dgn lenggang lenggoknye...

Lutfi, Terengganu 27 July 1989 Ain Shams University, Cairo,